Esküvői fotózásról

Az ESKÜVŐI fotósorozat megalkotása a női lényemnek mindig szárnyalást jelentő feladat, amely önmagában rendkívül összetett téma, hiszen „műfajfix”, mert felöleli a riportfotózást, portréfotózást, kreatív fotózást, tárgyfotózást

Fotóriporteri feladat az esküvőn azt, hogy mindenütt ott kell lenni és láthatatlannak maradni, hogy ne zavarjam meg a pillanatot, hogy az a Pár és a násznép zavartalanul élhessék át a nagy napot. A le fotózandó események a készülődéstől, a lánykikéréseken a szertartásokon át a buli megörökítéséig tart, általában 02:00-ig vagyok (vagyunk a kollégáimmal). Feladat, hogy a nap történéseit élet hűen dokumentáljam, és mind fizikálisan mind mentálisan maximumot kell nyújtanom egész nap.

Portréfotózás az esküvőkön azt jelenti, hogy előnyös felvételt kell készíteni az arcról, kiemelést kapnak a szemek. Portréfotózásnál homogén hátteret szeretek használni, hogy kiemeljem így is az arcot a környezetből, készítek beállított képet és spontán hangulatú portrékat is.

Kreatív fotózás, az esküvői képanyag leglátványosabb és a párt bemutató fotósorozat. Ha a pár rám bízza, akkor a következő kép zajlik a fotózás:

 1. esküvő napján kb. 1-1,5 órás fotózás, amely készülhet műteremben, vagy az esküvő helyszínén is, én úgy nevezem, hogy „kötelező” fotókat készítek, ahol a párról portrék készülnek, és álló fotók külön és együtt, klasszikus fényképészeti szabályokkal, megörökítve a nap eleganciáját és apró részleteit
 2. nem esküvő napján (előtte vagy én inkább utána szeretem) és köteletlen, laza fotózás, szorosan együttműködve a párral, hiszen előtte közösen megtervezzük, hogy milyen helyszínen és milyen kellékekkel fotózzunk.

A fotózás során a komponálás érdekében instrukcióval látom el a pár, ami azt szolgálja, hogy a lehető legelőnyösebb formájukat mutassák a képen, és egyedi fotográfiát tudjak készíteni, de leginkább igyekszem a spontán és önfeledt pillanatok varázsát is megörökíteni.

Tárgyfotózás, egy esküvői képanyagban többször is előforduló fotózás, hiszen a gyűrűket, az éttermi dekorációkat, a tortát és egyéb ajándékokat kell megfotózni. Ma már az esküvőhöz szorosan hozzátartoznak az apró tárgyak, amivel a nagy napotok egyedibb és személyesebb varázst kap.

Jegyes fotózásról pár gondolat:

Remek alkalom arra, hogy az esküvő előtt professzionális sorozat készüljön Rólatok. A fotózás hasonló, mint a kreatív esküvői fotósorozat, csak civil ruhában van a pár és javasolni szoktam a hölgyeknek, hogy a próba haj és smink ilyenkor jól tesztelhető. Szeretem, amikor a Pár beenged a hétköznapjaiba, és olyan fotók születnek, ami tényleg az Ő közös hétköznapjaikat ábrázolják, például: beülünk egy moziba vagy kávéházba ahol a pár is sokat megfordul…

A jegyes fotózást a pár az esküvői dekorációban is fel tudja használni, különböző kreatív módon, szívesen adok ötleteket, mutatok példákat rá a személyes találkozásnál.

Kihelyezett fotósarok=fotóstúdiót, ez egy remek alternatívája a köszönő ajándékoknak, ami ma trend, de nagyon nehéz olyan apró ajándékot adni, aminek valóban örülnek az emberek és haza is viszik. Lényege, hogy az esküvői helyszínen kialakítok egy fotóstúdiót, általában igyekszünk a párral összehangolni a hátteret az éttermi dekorációval.

Az este alatt a vőfély vagy ceremónia mester többször bemondja, hogy a pár ajándéka a fotóstúdió szolgáltatás, ahol mindenki készítethet magáról családi fotókat vagy akár buli fotókat is. A buli fotókhoz biztosítok (sőt a párok is szoktak hozni) kellékeket, és amikor a vendégeknek kedvük van, készülhetnek a mókásabbnál mókásabb fotográfiák. Általában 22:00-ig áll rendelkezésre a stúdió, hogy a táncos mulatozástól ne vegyük el a figyelmet és a kedvet, ilyen esetben 2 fotós dolgozik az esküvőn, hiszen a teremben zajlanak az események és párhuzamosan a stúdió is dolgozik

Esküvői fotográfiák átadásának módja:

Kreatív fotóalbuma személyes kedvencem, a fotográfiák klasszikus fotóalbumba való elhelyezését jelenti, de nem az ismert és hagyományos módon. A fotográfiákat manuális módon tovább díszítem, 2 D technikával, dombornyomással és egyéb kreatív megoldással teszem egyedivé, és reményeim szerint varázslatos hangulatúvá, ehhez a munkához kifinomultságra és kézügyességre van szükség. Számomra az is rendkívül fontossággal bír, hogy kinek készítek ilyen egyedi esküvői kreatív fotóalbumot, hiszen az album díszítésének stílusa az esküvői párt kell, hogy tükrözze.

Professzionális fotókönyv, a mai kor remek eszköze, amelyben összefoglalható és szépen bemutatható a Nagy Nap eseménye. Több méretben létezik és rengeteg borító megoldással (fényképes, bőrborítással, szövet borítással) az adott Pár igénye szerint.

Szülőknek átadott fotográfiák, ha fotókönyvet rendeltetek rendkívül egyszerű, hiszen eggyel kisebb méretben reprodukálható a pár nagy esküvői fotókönyve. Abban az esetben, ha kreatív fotóalbumban adom át a pár képanyagát, akkor a szülőknek több album megoldás létezik, amit személyesen tudunk leegyeztetni.

DVD-n történő képátadás,a riport és családi fotókat minden esetben a pár tulajdonának tekintem, azaz megkapják nyomtatásra készen, teljes felbontásban. A buli fotók (ami a szertartások után 02:00-ig készülnek) az is a pár tulajdona, és teljes felbontásban átadásra kerül DVD-n.  A kreatív fotózás képanyagát csak bizonyos csomagoknál adom át a párnak teljes felbontásban, általában kis felbontásban adom át logóval ellátva.

Felmerülő kérdések:

 1. Mennyi fotót készítek és adok át? Amennyit kell, nem tudom megmondani, hogy egy adott eseményen mennyi fotózandó téma lesz. Vannak „kötelező” pillanatok, amiket meg kell örökíteni, és vannak váratlan pillanatok. Vegyünk egy példát, egy általános polgári szertartást kb. 20 db fotóban össze tudok foglalni, de igyekszem, megörökíti az egyéb történéseket is, mondjuk egy kislány csodás mosolyát, a násznépről részletképeket, a polgári esküvői helyszínről nagy totál fotókat stb.… alapvetően sokat fotózom a párok nagy örömére.
 2. Mikor lesznek kész a képek? A riport fotókat kb. 2-3 héttel az esküvő után igyekszem átadni a párnak, a teljes képanyagot (fotókönyv vagy kreatív fotóalbum) max. 60 nap.
 3. Hogyan lehet képet rendelni? Ha papírképet szeretnétek a DVD-n átadott riport képanyagról, azt bármelyik fotólaborban megtehetitek, mert teljes felbontású laborra előkészített fotográfiákat adok át. Szívesen segítek, ha kéritek, hogy milyen szaklaborokban érdemes előhívatni fényképeket.
 4. Ha kreatív fotókönyvet rendeltek, akkor a szülőknek lehet-e fotókönyvet adni? Természetesen megoldható, de akkor a képanyagot le kell szerkeszteni, hogy könyvet tudjak készítetni, így annak külön költsége van, amit személyesen megbeszélünk.
 5. Mi történik a képanyaggal, ha a kreatív „nyersanyagát” nem vesszük, meg és később szeretnétek még fotót róla? A képanyagot határozatlan időre megőrzöm, alapvetően 10 évig köteles is vagyok tárolni, így bármikor tudtok utánrendelni a kreatív/műtermi fotográfiákból.
 6. Hogyan használhatom a nyilvános fórumokon a fotográfiákat? Természetesen az átadott képanyag a pár tulajdona, így csak megköszönöm, ha megjegyzitek, hogy a fotográfus: Deczki Mónika
 7. Mikor kell fizetni? Amikor a teljes képanyag átadásra kerül.

Kollégák, akiket ajánlok figyelmetekbe:

Videósok:

 • Kádár Dániel (+36 20 366 33 99)
 • Atomic Média Kft. (+36 30 481 05 75)
 • Eurowedding Kft. (+36 30 940 24 16)

Smink:

 • Józsáné Nóra (+36 30 207 17 69)

Fodrász:

 • Beke Ibolya (+36 20 573 71 54)
Vissza a tetejére Ajánlatot kérek Megosztom Facebookon